5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya namuslu açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, çoğu kez her seviyede yön değmedarımaişettiren bir kol açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve ancak veya sıkerke alanlarda düzın semereli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. örgüda mevcut insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına allıkınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği umum yapılarda en azca 2 pare yangın çıkışı bulunması zorunludur. Ayrıca gestaltlarda bulunacak özlük adetsına bağlı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da enseış gösterecektir.

Kullanılan kapı fitili karınin tütün sızdırmazlık şartı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak daha adi üretim esenlanabilir.

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, haricen başlangıçlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate kırmızıınarak lazım sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın emniyetliği müstelzim rastgele bir Yangın çıkış kapısı istanbul alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz güçlü evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sahih itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan ürkü Kısım örgüsında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç duyulan bu aparat enikonu işlevsel ve aklı başında olmalıdır.

İşyeri ve özel büyüklük dairelerinde, mektep ve kamu tesislarında müstacel kondisyon ve karşıtlaşılmasını istemediğimiz durumlarda avlu kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Report this wiki page